Skip to main content

Yllw stärker sin affär och rekryterar topptalanger

Yllw rekryterar Mille Milehem, Joakim Berzelius och Marcus Berntson från Input Interiör. I samma veva förvärvar Yllw även Soeco, Nordens största fabrik för restaurering av möbler, med säte i Dalby i Sverige. Med de nya rekryteringarna och förvärvet av Soeco tar Yllw ledningen i den cirkulära omställningen och kan på ett effektivt sätt erbjuda sina kunder inredningar med mycket låga utsläpp.

Mille Milehem tillträder sin nya roll som VD på Yllw den 2 oktober. Joakim Berzelius som tillträder den 12 juni och Marcus Berntsson som tillträder den 2 oktober kommer båda ha säljledande roller inom Yllw och ingå i bolagets management team. Andreas Sjöharald, som varit VD i Yllw sedan 2022, går vidare till en ny tjänst som VD i NOGA Commerce, med ansvar för koncernens retail- och e-handelsverksamhet. Han är även kvar som styrelseordförande i Yllw. Axel Söderberg, grundare av gruppen, förblir Koncernchef med övergripande ansvar för samtliga bolag och varumärken inom koncernen.

Yllw är Europas snabbast växande inredningskoncern, med specialkompetens inom möbler och inredningsprojekt inriktat på kontor, hotell, restaurang och offentlig miljö där man hjälper kunder att flytta och etablera lokaler från A till Ö. Axel Söderberg grundade bolaget 2021 med en nytänkande affärsmodell som bygger på stora IT- investeringar och decentraliserat entreprenörskap. Affärsmodellen möjliggör en hög tillväxt och lönsamhet som delas med bolagets medarbetare. Under sitt första hela verksamhetsår (2022) omsatte Yllw omkring 120 miljoner kr med en lönsamhet på omkring 5%. Förra året omsatte Yllw drygt 320 miljoner kr med en lönsamhet på omkring 8%. Under våren har Yllw stärkt verksamheten med förvärvet av Soeco, som bedriver storskalig handel med återbruk och renovering av möbler och inredning. Med förvärvet som grund tar Yllw ledningen i branschen vad gäller cirkulära flöden av möbler och inredning.

Yllw ingår i koncernen NGLM, som med sina bolag har siktet inställt på att leda utvecklingen i möbelbranschen globalt. Med ett cirkulärt erbjudande och ett förstärkt management-team hos Yllw accelererar man arbetet med att förändra branschen.