Skip to main content

Solen

Projektgrupp:

Kockduon och restaurangägarna Adam Dahlberg och Albin Wessman, arkitektkontoret Specific Generic, projektledare Helena Boberg från Space in the making och inredningsentreprenörer från Yllw Mats Flodin och Murat Ercengiz.

Om projektet:

Restaurang Solen är en av 2023 års största mat- och kultursatsningar och ligger i en charmig industrilokal i Slakthusområdet i Stockholm. En viktig del i projektet har varit att bevara den kulturhistoriska och unika karaktären av den blåklassade lokalen med alla de utmaningar som det innebär.

Yllws uppdrag som inredningsentreprenör har varit att ta hand om tillverkningen och leveransen av både lös och fast inredning, samt belysningsprojektering och byggnation. Även projektering och installation av två magnifika eldstäder och specialtillverkade lampor ingick i uppdraget.

Ett nära samarbete från idé till genomförande i hela projektgruppen har möjliggjort ett resultat som talar för sig själv där restaurangen nu är fullbokad.

Inredningen kommer bland annat från Vaarnii, Living Divani, Tre Sekel, Artek och Wästberg som tillsammans skapar en unik atmosfär.