Skip to main content

Vi är YLLW

Möt Patrik Hallengren Lasard: ”Jag leder kunden hela vägen”

Patrik Hallengren Lasard är inredningsexpert med över två decenniers erfarenhet. För honom står passionen för färg, form och design i centrum. Den löper som en röd tråd genom hans karriär. Läs mer om hur han ser på AI:s omvälvande roll och varför han hellre konsultar än ägnar sig åt försäljning.

Vår affärsmodell känns mycket lovande och jag tror att den på sikt kan förändra branschen, som tidigare varit rätt konservativ. Jag är stolt över att få vara en del av denna resa och att bygga upp YLLW från grunden känns mycket spännande.

Patrik Hallengren Lasard, Partner

Vilka är de största utmaningarna med ditt jobb?
Att ständigt vara alert och inte slappna av. Idag ställer våra kunder högre krav på oss som säljer inredning. Tidigare fanns det inte lika många leverantörer eller konkurrenter. Idag måste vi som jobbar i branschen vara kontinuerligt uppdaterade om nya men även gamla leverantörer. Som projektledare/säljare idag måste du också kunna erbjuda större kundvärde. Min framgång på YLLW har varit att jag kan erbjuda kunden allt från att hjälpa till med projektledning för flytten till att ta fram ritningsunderlag, inredningsförslag och fungera mer som en konsult än en säljare.

Hur ser du på framtiden?
Jag ser med stor spänning fram emot vad framtiden har att erbjuda. Vår affärsmodell känns mycket lovande och jag tror att den på sikt kan förändra branschen, som tidigare varit rätt konservativ. Jag är stolt över att få vara en del av denna resa och att bygga upp YLLW från grunden känns mycket spännande.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att få vara den som guidar och stötta kunden genom hela processen från början till slut. Även att arbeta inom en fantastiskt inspirerande bransch med härliga människor och kollegor, samt att få vara med på YLLWs resa och bidra till den.

Vilka erfarenheter har du från tidigare jobb som du tar med dig till din roll på YLLW?
Att ha lärt mig yrket från grunden från när branschen inte var så komplex som den är idag har skapat en trygghet. Att sedan parallellt med marknaden och branschen utvecklas och hela tiden bygga på med mer erfarenhet är så klart sådant jag tar med mig in i YLLW.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en person som vill lyckas inom ditt område på YLLW?
Noggrannhet, en stark vilja att leverera kundnytta och tålamod för att lära sig yrket, med tanke på det stora antalet leverantörer att hålla koll på och den mångfald av uppgifter som måste hanteras samtidigt.

Vad är den mest minnesvärda prestationen eller projektet du har varit involverad i på YLLW?
Det är nog inte bara ett projekt utan ett flertal där mitt arbetssätt med att utifrån en fastställd budget förverkliga kundens vision och att sedan leverera maximal kundnytta till färdigt resultat. Det innebär allt ifrån kalkyl till nyckelfärdigt kontor och hantering av flytt. Stor vikt läggs också så klart på att minimera klimatavtrycket genom hållbara och medvetna val.

Vilka är de största förändringarna du upplevt sen du började arbeta i branschen?
Det ökade antalet leverantörer och att kunden är mer medveten och intresserad av inredning. Våra kunder förväntar sig också att vår leverans består av mer än bara möbler. Numera vill kunden bli erbjuden ett brett sortiment till en överkomlig ekonomi som håller över tid. Men den kanske tydligaste förändringen de senaste åren i branschen kretsar kring hållbarhet. Idag ställer våra kunder mycket högre krav på att vi som leverantör kan erbjuda helhetslösningar som minimerar klimatavtrycket i deras flytt- och inredningsprojekt. Det känns extra kul att YLLW har tagit ledarpositionen på marknaden genom att erbjuda lokal och storskalig renovering av befintliga möbler i kombination med att kundanpassa återbruk i industriell skala. Jag ser också en stor förändring när det kommer till efterfrågan på olika typer av finansieringslösningar som effektiviserar kapitalutnyttjandet.

Hur tror du att branschen kommer att förändras på tio års sikt?
Jag tror att AI kommer att bli den nästa stora förändringen. Det kommer att bli enkelt att skapa fantastiska presentationer och inredningsförslag på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Vad kan du ge för tips till någon som vill börja arbeta inom möbel-/inrednings-/försäljningsbranschen och hur bygger man upp ett starkt kontaktnät?
Att vara noggrann, driven när det gäller att skapa kundvärde och ha tålamod eftersom det tar tid att lära sig yrket. Dessutom är det viktigt att kunna hantera flera uppgifter samtidigt och att ha entreprenörsanda.

Jag är inte riktigt den typen som går på hockeymatcher eller företagsevenemang med kunder. Jag bygger istället upp mitt kontaktnät genom att skapa kundvärde för de kunder jag arbetar med. Förhoppningsvis sprider sig detta sedan vidare.

Kontakt

Patrik Hallengren Lasard
Partner
patrik.hallengrenlasard@yllw.com
+46 735 11 35 81

Om YLLW

YLLW är en del av NGLM Group och startades för ca 2 år sedan. Vi är branschens snabbast växande aktör med ca 40 anställda och finns representerade från Malmö i söder till Umeå i norr. Vår strategi är att handplocka branschens skickligaste och mest erfarna personer. YLLW har tagit ledarpositionen på marknaden inom hållbarhet och hjälper våra kunder att genomföra flytt- och inredningsprojekt med så låg klimatpåverkan som möjligt.